Борисов при Вебер. Насоли властта

Лидерът на ГЕРБ е в Ротердам за конгреса на Европейската народна партия

Борисов при Вебер. Насоли властта | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов яко насоли властта пред шефа на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер. Двамата са в Ротердам за конгреса на Европейската народна партия.

Когато не можеш да свършиш работа, се оправдаваш с войната, коментира бившият премиер. "Те имаха да свършат една работа с бежанците и не я свършиха", отсече Борисов. "Няма програма за разселване, няма нищо", заяви той. И стовари цялата вина за това върху "вицепремиерката Калина".

"Сега искат да ги водят на палатки, след като излязат от хотелите, на мен ми е жал за тези хора - бежанците от Украйна. Ние предупреждавахме месеци наред. Всяка седмица взимат по половин милиард, но, ако ние имаме вицепремиерка като тази Калина, която направи такова брутално изказване, днес европейският парламент щеше да се занимава с нас", заяви Борисов. Вчера Калина Константинова, вицепремиер по ефективно управление обяви, че "развитието на ситуацията от този момент нататък е в ръцете на украинската общност в България". Това предизвика гняв във Фейсбук, онлайн подписка за оставката й и протест пред МС.  

"В България всичко сега е различно от това, което ние представяхме пред ЕК", отговори на въпрос на Вебер Борисов.

"Тотален хаос е, премиерът Петков представя желаното за действително", заяви още лидерът на ГЕРБ. Преди това Борисов се срещна с председателя на ЕП Роберта Мецола.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай