Борисов отсече! Кога влизаме в Шенген

И посочи железните условия за това

Борисов отсече! Кога влизаме в Шенген | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи ключа за приемането ни в Шенген.

"Австрийците казват България да се върне три години назад – така, както беше при Бойко Борисов, и няма проблем с Шенген. Нямаме полезен ход, ако не се стегнем да работим", каза той и посочи трите линии, по които трябва да се действа, за да стане България пълноправен член на Шенгенското пространство - дипломация, закони и защита на границата.

"Общините са най-важното нещо, което ни държи в правителството", коментира още лидерът на ГЕРБ, цитиран от "Новини.бг".

И добави: „Затова всички общини получават на базата на програма, одобрени строителни решения и избран изпълнител тези аванси. Това съм успял да договоря заедно с Асен Василев. Вчера уважаемите депутати бяха любезни да го приемат на първо четене. Ако Господ е казал, в четвъртък ще го приемем на второ четене“.

По повод демонтажа на Паметника на Съветската армия в София Борисов посочи: „Трябва хората да имат възможност да виждат и лошото“.

Борисов отбеляза, че има друго мислене за историята. „Минава време. Както сега никой от младото поколение не си спомня мракобесната Държавна сигурност, какво значи да си генерал-лейтенант Терзиев – шеф на Военното разузнаване“, даде пример той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай