Борисов обяви кандидата на ГЕРБ за кмет на Пловдив

Той представя и номинираните за районни кметове в града под тепетата

Борисов обяви кандидата на ГЕРБ за кмет на Пловдив | StandartNews.com

Кандидатът за кмет на Пловдив от ГЕРБ е Костадин Димитров. Той е досегашен районен кмет на "Тракия".

Съобщението направи на нарочно свикана пресконференция лично лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Имахме много предложения включително и от IT сектора, но се спряхме на него. Той е тих и мълчалив. Успешен кмет на район "Тракия" три мандата", изтъкна Борисов.

Той се обърна към пловдивчани да дадат доверието си на ГЕРБ. "Има с какво да сравнявате в последните три години. Преди време благодарихме на Зико, после на Иван Тотев. Сега координатор е Митко Колев. Бавно и постепенна правим смяна на поколенията в партията. При едни добри резултати на изборите, с нашето участие в сглобката, ще помагаме на Пловдив. Това ми е любим град", посочи Борисов.

"Благодаря на генерал Борисов за доверието. Следвам го 17 години. Благодаря на членовете на партията от Пловдив, които ми гласуват доверие", заяви от своя страна Костадин Димитров.

Според него жителите на "Тракия" се притесняват, че няма да е кмет на този район. "Опитах се да реша много проблеми там. Сега на ход е да спечелим доверието на пловдивчани. Изготвяме програмата и ще се запознаете с моя отбор", допълни Димитров.

Той е математик по образование и спортист по таекуондо. Вицепрезидент e на федерацията.

Борисов каза, че има шест много добри кандидати за София. "Сега като се прибера, ще преценя", добави лидерът. От два месеца кандидатите на нашите коалиционни партньори са надолу, само хейт. Когато си построил в София хиляди километри, паркове, фонтани, все ще намериш някое накриво поставено паве", обясни Борисов.

Той препоръча в Пловдив да се води позитивна кампания. "Това е интелигентен град, хората ще видят направеното и на какво може да се разчита", добави лидерът.

На брифинга в Централата обявиха и кандидатурите за районни кметове на ГЕРБ в Пловдив. На пет от районите са нови лица, трима са от младежката организация на партията. Те са следните:

За район "Централен" - Георги Стаменов

За район "Тракия" - Георги Гатев

За район "Западен" - Ангел Славов

За район "Южен" - Атанас Кунчев

За район "Северен" - Илиян Лалев

За район "Източен" - Емил Русинов

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай