Борисов обърна заседание на Брюксел! Какво се случва

Решението на ЕП за ареста му

Борисов обърна заседание на Брюксел! Какво се случва | StandartNews.com

Обсъждане на ареста на бившия министър-председател на България и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е включен в дневният ред на започващото днес заседание на евродепутатите в Страсбург. Това предеда БТА.

Точката е включена в дневния ред под заглавие "Незаконно задържане на лидера на опозицията в България". В съобщение на ЕП се уточнява, че разискването е "по актуален въпрос, по искане на политическа група, в присъствието на Европейската комисия и Съвета на ЕС".

Също в сряда евродепутатите ще чуят речта на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за състоянието на ЕС. Ще бъдат засегнати въпросите за подкрепата за Украйна, санкциите срещу Русия, мерките за осигуряване на енергийните доставки за ЕС и за ограничаване на зависимостта от руските изкопаеми горива, за цените на енергоносителите.

В същия ден е предвидено обсъждане на опасността от тежко нарушение от страна на Унгария на ценностите на ЕС. Унгария вече не може да бъде възприемана като пълноправна демокрация, според евродепутатите, се посочва в съобщение на ЕП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай