Борисов: Нямам нищо общо с Пеевски и Божков

ГЕРБ дава извънреден брифинг в партийната централа

Борисов: Нямам нищо общо с Пеевски и Божков | StandartNews.com

ГЕРБ дава извънреден брифинг в партийната централа по повод санкциите, наложени от САЩ по закона "Магнитски" на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски и обвинения в 19 престъпления бизнесмен Васил Божков.

"Няма да изброявам, но само искам да напомня защо ме избраха за главен секретар, кмет на София и след това десетки пъти на избори. Именно заради борбата с корупцията, за която сме направили много.

Аз моите отношения с Пеевски отдавна съм ги заявил, те са чисто политически, били са свързани само със смесените райони, нито имаме фирми, нито имаме общ бизнес.

Никога не сме получили стотинка от лицето Божков и всякакви спекулации за лидери, които такова... те се знаят кои са", заяви Борисов по повод твърдението на САЩ, че Васил Божков е подкупвал действащ политик.

Запитан кога за последно се е виждал с Пеевски, той отговори: "Месеци назад, много месеци назад - 7,8,10, както казах, за смесените райони". В отговор на въпрос продължава ли да смята, че Пеевски е просто един бивш депутат и не знае ли още нещо за него, Борисов отговори: "Да, бивш депутат е".

Бившият премиер подчерта, че подкрепя наложени от САЩ санкции и се надява и българските институции да се задействат.

Извинете се за началника на НАП, извинете се и за ББР. БСП е световен шампион по унищожаване и фалиране на банки. Дали някой сега не се е огледал и в ББР, дали някой не иска сега да разклати тези служители? Дали няма такъв сценарий?", попита Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай