Борисов към Туск - в България е хаос!

След по-малко от половин година управление на Румен Радев

Борисов към Туск - в България е хаос! | StandartNews.com

България е в състояние на хаос и свободно падане след по-малко от половин година управление на Румен Радев и служебните му правителства. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с председателя на Европейската народна партия (ЕНП) Доналд Туск.

По думите на Борисов антиваксърската реторика на Радев и на здравния му министър Кацаров разубедиха голяма част от българите да се ваксинират и сега България плаща за това със загуба на стотици човешки животи всеки ден.

Двамата с Доналд Туск се обединиха около необходимостта от спешно стабилизиране на ситуацията в България, защото страната ни беше основен фактор на сигурност на Балканите по време на управлението на ГЕРБ и двигател на интеграцията на Западните Балкани към ЕС.

"България е първа по смъртност в Европейския съюз, а в същото време даряваме и продаваме ваксини на държави от Африка, както и на Норвегия. Още по-лошо – бракуваме и изхвърляме ваксини, защото са с изтекъл срок на годност.

А тези ваксини ни бяха дадени приоритетно от Европейската комисия, благодарение на подкрепата на ЕНП към правителството на ГЕРБ“, категоричен бе Борисов.

Лидерът на ГЕРБ информира още Доналд Туск, че перспективата пред България за присъединяване към Еврозоната е силно застрашена, защото служебното правителство на Радев увеличи рязко дълга на страната ни, а в същото време е налице отлив на чуждестранни инвестиции, висока инфлация, забавяне на растежа и опасност от европейска процедура за свръхдефицит.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай