Борисов към полицаите: 15% скок сега, догодина още

ГЕРБ се отказва от универсални детски добавки заради неодобрение на мярката от обществото

Борисов към полицаите: 15% скок сега, догодина още | StandartNews.com

Бойко Борисов обеща, че ако икономиката върви добре догодина, служителите от МВР ще бъдат компенсирани допълнително.

По думите на премиера в никакъв случай едни социални групи не трябва да се противопоставят на други. Борисов коментира, че ГЕРБ се отказва от универсални детски добавки заради неодобрение на мярката от обществото.

По темата той коментира: "Високо ценим работата на българските служители в МВР, затова - 15% увеличение на заплатите. Да, не са 30%, както в някои от другите организации, но първо - там бяха много ниски заплатите, не бяха увеличавани от години. Затова го направихме лятото за тях.

Навсякъде ни критикуваха, че децата на заможните родители ще получават и те тези 40 лева надбавки. Затова се върнахме на стария вариант, мисля, че е справедлив и точен и той няма нищо общо с полицаите, нищо общо със служителите на МВР, така че не ги преплитайте двете неща, защото първо - не е честно, второ - не е красиво".

Финансовият министър Кирил Ананиев също отрече да има противопоставяне, като обясни: "Това, което излезе в средствата за масова информация, че има някакво противопоставяне между получаването на 15-процентно увеличение на заплатите на работещите в системата на МВР и родителите на деца, които получават детски добавки, не е вярно. Необходимият ресурс за увеличаване на работните заплати в системата на МВР бяха осигурени от преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай