Понеделник,

Борисов към полицаите: 15% скок сега, догодина още

От: Рачо Рачев -
A
A
A

Бойко Борисов обеща, че ако икономиката върви добре догодина, служителите от МВР ще бъдат компенсирани допълнително.

По думите на премиера в никакъв случай едни социални групи не трябва да се противопоставят на други. Борисов коментира, че ГЕРБ се отказва от универсални детски добавки заради неодобрение на мярката от обществото.

По темата той коментира: "Високо ценим работата на българските служители в МВР, затова - 15% увеличение на заплатите. Да, не са 30%, както в някои от другите организации, но първо - там бяха много ниски заплатите, не бяха увеличавани от години. Затова го направихме лятото за тях.

Навсякъде ни критикуваха, че децата на заможните родители ще получават и те тези 40 лева надбавки. Затова се върнахме на стария вариант, мисля, че е справедлив и точен и той няма нищо общо с полицаите, нищо общо със служителите на МВР, така че не ги преплитайте двете неща, защото първо - не е честно, второ - не е красиво".

Финансовият министър Кирил Ананиев също отрече да има противопоставяне, като обясни: "Това, което излезе в средствата за масова информация, че има някакво противопоставяне между получаването на 15-процентно увеличение на заплатите на работещите в системата на МВР и родителите на деца, които получават детски добавки, не е вярно. Необходимият ресурс за увеличаване на работните заплати в системата на МВР бяха осигурени от преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет".

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички