Борисов хвали швейцарски завод

Посети предприятие в Търговище с посланик Мюриел Коен

Борисов хвали швейцарски завод | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов отново е на инспекция. Той този път е в швейцарско предприятие за кабели край Търговище, а заедно с него са представители на швейцарското посолство, в това число и посланика Мюриел Коен.

"На такива фирми като вас много се радваме. Те създават най-много работни места", отбеляза Борисов. По думите му, освен, София и по-големите градове, производството се изнасяло и в други градове.

Посланик Коен изтъкна, че са важно пътищата, които се сторят, както и да се работи за намаляване на административната тежест. Борисов пък изтъкна, че от Варна до Търговище е магистрала. Накрая поръча на работниците да се пазят.

Аз съм оптимист, за да може сега да преодолеем пандемията. Много европейски компании преосмислиха, че по-добре в Европа да се произвеждат важните неща", каза Борисов и даде пример, че вече 6 години работят от конкретната компания. Поясни, че не са само те, а има много швейцарски компании в България.

"Най-важно е пандемията да се преодолее тези няколко месеца. След това икономиката ще се развива", каза Борисов и похвали швейцарския посланик у нас. "Строи се яко, нали? Виждате ли около Търговище как се строи. Сега лятото, като свърши работа и за няколко часа до Варна. Отива къпе се и се връща", каза Борисов относно изграждането на редица пътни проекти у нас, явно визирайки магистрала "Хемус".

Вметна, че при ремонта на магистралите сменяли кабелите, а оптичен кабел бил положен и под трасето на "Балкански поток".

">

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай