Борисов категоричен за правителство с ПП-ДБ. Въпреки Атанасов!

Имаме много ясни задачи - правителство между тези две партии, каза лидерът на ГЕРБ

Борисов категоричен за правителство с ПП-ДБ. Въпреки Атанасов! | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че иска да направи правителство с "Продължаваме промяната-Демократична България".

Имаме много ясни задачи - правителство между тези две партии, правим всичко възможно, въпреки Атанас Атанасов. Днес ще направим две комисии от двете групи - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ - правна и финансово-бюджетна, за да разгледаме бюджетна програма.

По думите му в изказванията на Петков и Василев има повече конструктивност. "Нашият основен приоритет и най-стабилното, което би се получило е правителство между ГЕРБ и ПП-ДБ. Сред нашите задачи е да опитаме да направим правителство между първите две партии. Правим всичко възможно въпреки Атанас Атанасов да го направим. Те явно не си и говорят. Денков и Гюров дойдоха при мен, разбрахме се да излъчим преговорни групи, работиха три часа следобед. Последното, за което си мисля, е великденска ваканция", заяви той. И допълни, че ГЕРБ искат да са честни, затова не приемат ротационно председателство на НС.

Според него Атанасов е споменал името му 60 пъти в ефира на Нова телевизия. 

"Безотговорно към парламента е Лена Бориславова да се откаже от депутатското си място", смята Борисов.

Между толкова враждуващи лидери и поддръжници, забавянето на избор на председател е много важно, за да може тези комисии да поработят и да намерим общи неща между нас, допълни лидерът на ГЕРБ.

Очаквайте още подробности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай