Борисов иска хакерите да работят за държавата

Имаме истински вълшебници. Много млади и кадърни, каза премиерът

Борисов иска хакерите да работят за държавата | StandartNews.com

Хакерите трябва да се привлекат да работят за държавата, защото те са уникални мозъци, призна днес премиерът Бойко Борисов в свое изказване преди редовното правителствено заседание и във връзка с атаката към НАП.

„Имаме истински вълшебници. Много млади и кадърни. Вчера задържахме един от хората. Той ако работи за държавата. Просто уникални мозъци имаме“, отбеляза той. „Много е важно за такива деца да имаме възможност да им плащане повече, за да ги ползват службите и ние самите, за да не ни нанасят такива щети и след това да им се повдигат обвинения, а да ги привлечем в полза на държавата“, добави той. „Просто вълшебници. Невероятни способности“, заяви премиерът.

По думите му все още въпреки ниските заплати имаме служители, които се борят срещу подобни атаки. Министър-председателят сподели, че е похвалил МВР и ГДБОП за свършената работа.

„Това е един вид бунтарско, да докажеш, че можеш да преодолееш системите“, заяви той, като поясни, че такива случаи има в САЩ и в други страни. „С това доказваш, че уменията са ти надраснали, това което киберзащитите имат. Съжалявам за политическите субекти, които чакат само нещо да се случи, за да правят коментари. Над 114 услуги прави НАП. Тя е отворена система, за да улесняват гражданите – да се подават декларации“, посочи той.

Според него подготовката на учениците в страната по компютърни умения е на световно ниво.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай