Борисов държи връзка със Заев за падналия самолет

От снощи български хеликоптер е в готовност да съдейства, съобщи премиерът

Борисов държи връзка със Заев за падналия самолет | StandartNews.com

Македонските екипи се опитват да стигнат до катастрофиралия български самолет, каза премиерът Борисов в началото на днешното правителствено заседание. Той добави, че е в постоянна комуникация с министър-председателя на Северна Македония Зоран Заев по този въпрос.

По думите на Борисов български хеликоптер е в готовност от снощи да съдейства. Въпреки че катастрофата е станала в много непристъпна местност, македонските екипи щели да стигнат до мястото. Премиерът се надява те по-бързо да стигнат до мястото на инцидента, за да може да се изяснят причините за катастрофата.

Открити са телата на четиримата български граждани, които загинаха при самолетна катастрофа в Македония. Жертвите са семейство - бизнесмен, съпругата му и двете им дъщери. Това съобщи също в Министерския съвет вътрешният министър Младен Маринов.

„Колегите от Северна Македония са успели да стигнат до мястото на катастрофата. В момента там на място са открити 4 тела. Потвърди се информацията, че след катастрофата няма оцелели. Телата са превозени в тяхната съдебна медицина за съответната аутопсия и експертиза и едва след това ще можем да потвърдим самоличността на загиналите. В момента не могат да се направят конкретни заключения за причините. Нека да изчакаме експертите на място да се произнесат - знаете тези катастрофи са сложни за разследване“, каза Маринов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай