Борисов благодари на Пендаровски за Гоце Делчев

През цялото време от 1992 г. до днес, България е настоявала единствено за това, каза Борисов

Борисов благодари на Пендаровски за Гоце Делчев | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов се срещна днес в Сараево с президента на Северна Македония Стево Пендаровски и лично му благодари за словото, в което Пендаровски призна, че революционерът Гоце Делчев се е обявявал за българин.

На срещата с Пендаровски премиерът Борисов отбеляза, че пред медиите днес е изразил благодарност към него и определи като положителен факт, че истината за общата ни история, включително и за Гоце Делчев, започва да се заявява публично от политици на най-високо ниво, съобщават от правителствената пресслужба.

„През цялото време от 1992 г. до днес, България е настоявала единствено за това“, подчерта министър-председателят Бойко Борисов.

Двамата участват в срещата на върха на държавните и правителствени ръководители в  Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮЕ).

„С подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, дадохме перспектива на гражданите на Република Северна Македония и създадохме подходящите условия за подписването на Договора от Преспа“, заяви премиерът Бойко Борисов.

От своя страна президентът Стево Пендаровски благодари за активната подкрепа, която България оказва на Република Северна Македония по пътя за европейското й бъдеще. „Вие сте най-големият ни поддръжник“, обърна се Пендаровски към българския министър-председател. Президентът на Република Северна Македония подчерта, че на ниво дипломация отношенията между двете държави са прекрасни и е добре да се даде тласък на комисията да заработи още по - ефективно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай