Борисов бесен! Заговори за уволнение на Тагарев

Съветникът му отдавна да си е заминал, каза лидерът на ГЕРБ

Борисов бесен! Заговори за уволнение на Тагарев | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не скри гнева си заради скандалния случай в „Пирогов”, при който съветникът на военния министър Тодор Тагарев - Мустафа Емин, вдигна скандал заради болното си дете. Спешният център защити лекарите и заяви, че съветникът е имал арогантно поведение. Тагарев нареди да се проучи кой е изнесъл информацията.

Борисов обяви, че военният министър Тодор Тагарев трябва да бъде махнат.

„Ако бях министър-председател, щях да махна министъра на отбраната заради съветника. Съветникът щеше да си е заминал на мига. Медиите щяха да ми задават въпроса: „Господин премиер, кога ще махнете неговия началник?“. Аз ги познавам медиите в България. Сега те имат заповед да мълчат по темата, за това арогантно поведение. И аз считам, че  Тагарев незабавно трябва да го уволни. И ние ще го питаме в комисията по отбрана (в Народното събрание) защо не го уволнява. Колко ценен е? Какво разбира от отбрана този човек, назначен за съветник, или е назначен само за да взима заплата? Но ще спра, защото пак ще кажат, че се карам с правителството“, каза Бойко Борисов.

Мустафа Емин поиска дете в шок да бъде извадено от шокова зала на „Пирогов“, за да бъде прегледано неговото с „лека раничка“, по думите на медиците в болницата, които публикуваха информация за инцидента на страницата във Фейсбук на „Пирогов“. В отговор военният министър Тодор Тагарев изпрати писмо до здравния министър, в което поиска да знае кой от „Пирогов“ е разрешил тази информация да бъде публикувана.

След скандала в „Пирогов“ стана известен и друг скандал, отново с участието на подчинен на Тагарев. Директорът на Информационния център на Министерството на отбраната Владимир Миленски е забранил на Военния телевизионен канал (ВТК) да показва кадри с религиозен ритуал на Българската Православна Църква, защото това било вредно за армията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай