Борис Бонев защити честта на кандидат-кмета Терзиев

Очаквахме да има атака, може би подценихме силата й, призна лидерът на "Спаси София"

Борис Бонев защити честта на кандидат-кмета Терзиев | StandartNews.com

Васил Терзиев е бил достатъчно коректен да информира предварително за миналото на роднините си, свързани с Държавна сигурност. С този аргумент водачът на листата за общински съветници на коалицията "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Спаси София" Борис Бонев защити честта на кандидата им за кмет на столицата.

Очаквахме да има атака, може би подценихме силата й. От една страна това е очакваното възмущение на хората, които са били жертва на репресивния апарат. Същевременно обаче имаше и политически атаки като например от Румен Христов и Ангел Джамбазки, оплака се Бонев като допълни, че това е "политическо лицемерие" и той не го приема.

На този етап изглежда, че някои хора са разочаровани, но моят призив е да намерят желание и сила, да дойдат на срещите и да му зададат всички тези въпроси, които ги мъчат, призова той по повод номинацията на Терзиев.

Нека стрелят, нека атакуват, за да може ние да отговаряме на атаките и на въпросите, каза още Бонев.

Относно обвиненията, че Васил Терзиев не познава добре София, Бонев обясни, че кандидатът им на кмет е участвал в преговорите, както и че град не се управлява еднолично.

Най-голямата опасност е да спечелим кметското място, но да нямаме мнозинство в Общинския съвет, обясни още Бонев. Според него това не би превърнало Терзиев в марионетка на другите партии, но би затруднило сериозно работата му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай