Бомба от Андрей Райчев! Черният Петър в парламента

Ще направи ли Радев партия?

Бомба от Андрей Райчев! Черният Петър в парламента | StandartNews.com

Двама противници, даже трима противници се съюзиха – ПП и ДБ от една страна, и ГЕРБ и ДПС от друга. Как го наричат е без значение. Кой е опозицията? Някой трябва да стане. Това коментира пред bTV социологът Андрей Райчев.

„Кой е лошият? Няма Черен Петър. Ролята на Черния Петър винаги е Костадинов, но той е малък. Радев е набутан в тази работа“, посочи Райчев, цитиран от БЛИЦ.

„Аз не мисля, че той готви своето слизане и оглавяване на партия“, каза той относно бъдещето на президента.

„Когато се карат Кирил Петков и Радев, това не е сблъсък между двама души. Това е 1 млн. души срещу половин милион души. Това изобразява нашите отношения, на българите“, изтъкна Райчев.

„Разцеплението не е във върха. Разцеплението е в българския народ“, допълни той.

„60% мислят това, което Радев казва. 20% мислят това, което правителството говори“, каза социологът.

„Има едно дълбочинно разцепление в България, което се засилва и една засилваща се нервност, да не кажа злоба“, посочи Райчев. „ПП все по-злобни стават, все по-резки стават“, добави той.

„Злобата на тези, които взеха властта, нараства. Каква е причината? Те знаят, че властта им е дадена наужким. Те управляват, но във всеки даден момент Бойко Методиев Борисов може да каже край“, подчерта той.

Според него, по отношение на дебата за Украйна България изостава много от света. Това е проличало на срещата на върха във Вилнюс.

„Общо взето е приключило. Байдън каза, много учтиво: „Путин вече загуби войната“. Неудобно е да каже в пряка форма: „Аз спечелих войната. Аз спечелих всичко, което можех, в тази война“, каза Райчев.

По думите му това, което се е случило в резултат на войната е, че Европа се е „залепила“ за САЩ, Русия е отслабена с нищожни пари – някакви 50 млрд., и най-важното – построен е отбранителен фронт.

Според него, бунтът на Пригожин е показал, че „Путин ще бъде заменен с нещо много по-неприятно“.

„Войната върви към умирение. За България въпросът е, не дай Боже, нещо да стане в Черно море. Другият въпрос е, не дай Боже, НАТО да реши, че ние сме нелоялни съюзници. Това не е проблем само в България“, каза Райчев и посочи, че благодарение на настоящото правителство няма такава опасност.

„В България има 1 млн. души, които се чудят за кого да гласуват. Но те не са потенциални избиратели на ПП“, обясни социологът.

„Жертва на тази злоба, за която казах, се оказа Терзиев. Те го обвиняват в комично нещо“, каза той.

„Те му казват, че ДС му е дала парите. Това е глупаво. Аз се надявах, че след Тодор Живков няма да си говорим за произход, но ето, говорим си“, завърши той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай