Близо 6 000 социалисти изпълниха местността Копривките

Близо 6 000 социалисти изпълниха местността Копривките | StandartNews.com

Пловдив. Близо 6 000 социалисти и симпатизанти на левицата от Пловдив и областта изпълниха поляната на местността Копривките. Там днес се провежда 12-тото издание на Традиционния деветосептемврийски събор, известен като малка Бузлуджа, съобщиха от пресцентъра на БСП и уточниха, че честванията са под знака на 70 –ата годишнина от Антифашистката победа.

Преди да открие събора, лидерът на БСП в Пловдив и областта Георги Гергов изрази съболезнования към близките на загиналите във водната стихия, поразила България през последните дни. Той не скри гнева си, че хората умират, заради създадения хаос в държавата и отсъствието на институционална защита, пишат от пресцентъра на партията. "Писна ми от предатели, ренегати, от кресльовци, които искат властта за лични интереси. Писна ми от тези, които много бързо забравиха, че хората бяха на улицата и се запалваха като факли от отчаяние, но днес отново искат да управляват", каза той.

От изхода на 5 октомври ще зависи не само настоящето, но бъдещето на децата ни. Още не са дошли на власт, а уволняват, гонят и унижават – безогледен реваншизъм и мачкане, описа Гергов действията на служебния кабинет. Той призова социалисти и симпатизанти да мобилизират цялата си енергия и да не жалят сили за победата на „БСП лява България". "Защото ние доказахме, че сме партията на народа и поемаме отговорността, дори когато знаем, че трупаме негативи като партия, подчерта Гергов, визирайки съвместното управление с ДПС. В заключение той се обърна към всички с апела да бъдат активни в кампанията, за да може на 5 октомври левицата да се поздрави с успех.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай