Близо 33 млн. стрували полетите на кабинета "Борисов"

Има и доклад на „Сметната палата", изводите от който са „потресаващи"

Близо 33 млн. стрували полетите на кабинета "Борисов" | StandartNews.com

София. Полетите на властта в периода август 2009 - март 2013 г са на стойност 32 917 237 лв. Тези данни показа председателят на временната парламентарна комисия за „Авиоотряд 28" Венцислав Лаков при представяне на доклада за дейността на комисията,.

Лаков уточни, че най-много са полетите на министър-председателя, който има 267 полета. Той поясни, че има и доклад на „Сметната палата", изводите от който са „потресаващи".

От комисията са решили единодушно доклада да се изпрати до главния прокурор Сотир Цацаров. Попитан за липсата на Атака в парламента през последните 3 дни, той заяви, че пътуването им до Брюксел е било планирано, а евробюрократичната система е била задвижена и не е можело да бъде отменено след като са разбрали за вота за недоверие. Той уточни още, че в Брюксел са провели редица официални и неофициални срещи с националистически формации.

В края на другата седмица колегите му от Атака се прибират и ще бъдат на работа, обясни Лаков и добави, че той заминава отново за Брюксел. Той коментира, че няма основание от ГЕРБ да се иска оставката на председателя на НС Михаил Миков.

Що се отнася до Министерство на ивенстиционното планиране е много рано да се каже дали то ще работи или не. Няма политическо решение как Атака ще гласува в зала, категоричен е Венцислав Лаков.

Комисията, която разследваше полетите на предишната власт предложи Бойко Борисов да бъде подведен под отговорност за работата на правителственият авиоотряд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай