Атака не се е срещнала с нито един евродепутат в Брюксел

Атака не се е срещнала с нито един евродепутат в Брюксел | StandartNews.com

Брюксел. Нито един от 23-мата депутати от партия Атака, който са на посещение в Брюксел, не се е срещнал с евродепутат в столицата на Белгия. Това води до съмнението, че партия Атака е на посещение в Брюксел, за да избегне участието си във вота на недоверие, който се провежда в България, твърди EurActiv.

Атака пристигнаха в Брюксел с телевизионен екип на своята телевизия "Алфа", но не успяха да влязат в Европейския парламент, тъй като нито един евродепутат не се съгласил да се срещне с тях, пояснява електронното издание.

Официалният причина за посещението на националистическата партия е да протестира срещу германския евродепут Дорис Пак (Европейска народна партия), която ги нарече расистка и антиевропейска организация.

Лидерът на парламентарната група на социалистите и демократите пояснява, че след като евродепутати от С&Д са отказали да се срещнат с тях, представителите на Атака са помолили социалистите да им уредят среща с ЕНП.

Български дипломати обясняват, че също са получили искане от Атака да им организират срещи с официални представители в Брюксел, но са го отклонили като "недопустимо". По думите им няма практика официални правителствени представители да организират срещи на политически партии.

В същото време днес депутатът от Атака Венцислав Лаков, който днес се върна в България, за да председателства на временната парламентарна комисия за „Авиоотряд 28", обяви, че срещите на партията в Брюксел и неофициални и официални са били с национални организации в европарламента от Франция, Австрия и Белгия.

Лаков поясни, че партията е поискала среща с ЕНП и им е предала доклада за полетите на властта – „да знаят бившият премиер Борисов какви ги е вършил". Среща обаче не се е състояла.

„Не знаехме дали ще има вот, какъв ще бъде той, кога ще бъде той. Евробюрокрацията в сравнение с българската бюрокрация е недостижимо, една непробиваема машина, която веднъж задействана, няма връщане назад", коментира Лаков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай