Близнашки: Не е имало чистка на служебното правителство

Близнашки: Не е имало чистка на служебното правителство | StandartNews.com

София. Не е имало чистка по време на служебното правителство. Това увери бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки в сутрешния блок на Нова тв.

„Ако бях уволнил всички областни управители, най-вероятно това щеше да се забрави за два дни. Аз се опитах да направя нещо по европейски образец – да поддържам едно равновесие между основните политически сили с оглед на резултатите от последните избори и оттук дойде сложността на това упражнение", обясни той.

Първите уволнени от служебното правителство са били областни управители, срещу които е имало протести при назначаването им. После са били махнати още няколко души, които са били включени в листите за народни представители, изтъкна Близнашки. „Така се стигна до числото 17, но това не е драма", категоричен бе той.

Голямата чистка в администрацията предстои. Числото 1000 ще бъде надхвърлено до 10 дни, увери бившият служебен кабинет.

Служебният кабинет се е справил с нелеката задача да проведе изборите, каза още Близнашки. „Бяха взети превантивни мерки срещу купуването на гласове и това явление спадна с около 30%", добави той.

Близнашки коментира и новината за мистериозното изчезване на тефтерчето на Филип Златанов. Това е "тъжен финал на една драма, която обещаваше да покаже скритите механизми на властта в България", обясни той и бе категоричен, че е несериозно такова важно доказателство по делото да бъде у вещо лице.

Професорът изтъкна, че след края на работата му като служебен премиер отново се връща в университета, за да преподава. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай