Петък,

Близнашки иска съставяне на правителство на всяка цена

От: Администратор -
2398
Близнашки иска съставяне на правителство на всяка цена
A
A
A

Котел. Правителство трябва да има на всяка цена. Това заяви премиерът проф. Георги Близнашки пред журналисти в Котел по повод възможностите за скорошно сформиране на редовен кабинет, съобщиха от пресцентърът на правителството.

"Силно се надявам, че в следващите няколко дни, особено след като бъде връчен проучвателен мандат, разговорите ще придобият по-спокоен тон и ще се стигне до съставяне на правителство", каза министър-председателят в отговор на журналистически въпрос.

Следващия кабинет ще работи по време на тежки месеци. Той трябва да предприеме неотложни и "не особено популярни мерки", изтъкна Близнашки. След това обаче нещата ще тръгнат във възходяща линия и благодарение на финансовия ресурс, предвиден за страната ни по Споразумението за партньорство на ЕК с България до 2020 година. "Големият въпрос е да настъпи спокойствие и да бъдат създадени нормални условия, за да могат тези средства да бъдат усвоявани без злоупотреби", коментира премиерът.

Едно правителство, създадено в трудни условия и при един фрагментаризиран парламент, би имало добро бъдеще, особено ако се работи открито и прозрачно и ако предварително се заявяват приоритетите и се търси съгласие по тях в Народното събрание, каза още проф. Георги Близнашки.

Министър-председателят  призова Народното събрание да разгледа по най-бързия начин внесения от служебното правителство проект на актуализиран бюджет за 2014 година.

Премиерът е в Котел по повод Деня на будителите, който е и празник на града.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички