Близък приятел скастри Петков. Отговорът – ново звено в МВР

МВР обяви, че прави екополиция. Защо?

Близък приятел скастри Петков. Отговорът – ново звено в МВР | StandartNews.com

Ден след като близкият екосъратник на Кирил Петков Атанас Русев срази във Фейсбук премиера в оставка заради политика му за опазване на природата, МВР излезе със съобщение, че ще прави екополиция и вече е създало работна група за това.

ВИЖ ОЩЕ: Корал и най-близките обърнаха гръб на Петков. Голям скандал с охраната

Може да си пишете и 5-ци и 6-ци, аз ви пиша 2-ка в частта опазване на Природата, опазване на Горите, опазване на Черноморието. На тези изпити сте скъсани жестоко. И няма поправителни, написа Русев във фейсбук групата „Да запазим Корал”, след като Петков се появи на плажа, обграден от охраната си от НСО. Това взриви къмпингарите, особено след като рано в неделя вицепремиерът Борислав Сандов заяви, че Петков е бил без гардове. Русев е модератор на групата и съратник на Петков от времето, когато двамата заедно се борели Корал да стане защитена зона – нещо, което Сандов обяви преди дни.

ВИЖ ОЩЕ: Държавата се тресе, Кирил Петков се пече на море (СНИМКИ)

МВР вече има сектор "Зоополиция и кинология", а сега се предвижда и спецзвено за престъпленията срещу природата.

След като създаде отделна структура "Зоополиция и кинология", МВР е на път да създаде и специално звено за противодействие на престъпления срещу природата, което напомня на нещо като екополоция.

От съобщението на самото ведомство става ясно, че със заповед на министъра на вътрешните работи е създадена работна група, чиято задача е бързо да анализира необходимостта и възможностите за създаването на специализирано звено за престъпления против природата. Тя била издадена по предложение на депутатите от "Продължаваме промяната" в комисията по околната среда и водите Мирослава Петрова и Цветелина Симеонова-Заркин, отбелязва вестник „Сега”.

Самата ПП се похвали на официалния си сайт със събитието и с твърдението, че тяхната инициатива за създаването на звено за противодействие на престъпления срещу природата, вече е подкрепена със заповед на Бойко Рашков. В създадената от вътрешния министър комисия влизат експерти от различни звена на МВР, които се занимават с престъпления срещу животни (домашни, диви и защитени) и срещу околната среда, експерти на министерствата на околната среда и водите и на земеделието, представители на прокуратурата, неправителствения сектор, както и двамата народни представители от комисията по околната среда и водите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай