Корал и най-близките обърнаха гръб на Петков. Голям скандал с охраната

Лъжа на вицепремиер направи резила още по-голям

Корал и най-близките обърнаха гръб на Петков. Голям скандал с охраната | StandartNews.com

ФОТО: Фейсбук Петко Петков

Плажуващите на Корал, членовете на НПО-то „Да запазим Корал” и модераторът на едноименната група във Фейсбук Атанас Русев, близък приятел и съратник на Кирил Петков, обърнаха гръб на премиера в оставка. Причина стана охраната му от НСО, която се появи заедно с Петков и семейството му на защитения плаж в събота.

ВИЖ ОЩЕ: Държавата се тресе, Кирил Петков се пече на море (СНИМКИ)

Вицепремиерът Борислав Сандов заяви днес пред бТВ, че също е бил на Корал, но по работа – правел проверки. Не занимавал Петков със служебни дела, защото министър-председателят трябвало да си почине. На въпрос имаше ли Петков охрана, Сандов отговори: Не, нито той, нито аз бяхме с охрана.

Това буквално взриви мрежата. Групата „Да запазим Корал” завря от мнения. Едни нападаха премиера, че си е взел мутрите на плажа. Други го защитаваха, твърдейки, че е нормален човек, който не летува в Евксиновград, а е след къмпингарите на Корал.

Накрая в бурната дискусия се включи самият Петков с молба за помощ към Атанас Русев: "Наско, човек, обади се, ако си на плажа. НСО са задължени да са до мен по закон. Иначе, се радвам да съм тук и даже да разгледаме изложбата."

Атанас Русев, съратник и близък приятел на Петков от времето, когато защитават заедно плажа, му отговаря. Но не както Петков очаква. Буквално му забива шамар.

"Много е тъжна картинката, в която един премиер ходи по плажа с цялата си свита и всичките лакеи се трупат да се здрависат с него, да го поздравят или да се снимат. Това ми заприлича много на един друг премиер от близкото минало... Няма как да съм част от това. Изключително критичен съм и сметнах, че няма нужда те излагам пред хората с простоватия си и прям изказ. Може да си пишете и 5-ци и 6-ци, аз ви пиша 2-ка в частта опазване на Природата, опазване на Горите, опазване на Черноморието. На тези изпити сте скъсани жестоко. И няма поправителни. Корал е символ на борбата ни за опазване на Природата. Просто си седях там на плажа и се чудех, какво точно правите на този плаж. И е чудесно, че след толкова години приятелство, си говорим през фейсбук. Наздраве!", пише Русев.

Звънях ти, пише още Петков. Но не получава отговор. А какво стана с  обещанието, че ще се движите по улиците свободно сред гражданите и ще контактувате с тях ?????!?, пише обаче Пламена Христова.

Наскоро Борислав Сандов обяви плажната ивица на Корал за защитена територия, както искаше НПО-то „Да запазим Корал”. В него преди година е членувал самият Кирил Петков, а до днес все още участва баща му Петко. Именно той пусна нахилените снимки на сина си от плажната му визита в събота. Документите на организацията са били движени от Лена Бориславова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай