Четвъртък,

Корал и най-близките обърнаха гръб на Петков. Голям скандал с охраната

От: Иван Ангелов -
10472
Корал и най-близките обърнаха гръб на Петков. Голям скандал с охраната
A
A
A

ФОТО: Фейсбук Петко Петков

Плажуващите на Корал, членовете на НПО-то „Да запазим Корал” и модераторът на едноименната група във Фейсбук Атанас Русев, близък приятел и съратник на Кирил Петков, обърнаха гръб на премиера в оставка. Причина стана охраната му от НСО, която се появи заедно с Петков и семейството му на защитения плаж в събота.

ВИЖ ОЩЕ: Държавата се тресе, Кирил Петков се пече на море (СНИМКИ)

Вицепремиерът Борислав Сандов заяви днес пред бТВ, че също е бил на Корал, но по работа – правел проверки. Не занимавал Петков със служебни дела, защото министър-председателят трябвало да си почине. На въпрос имаше ли Петков охрана, Сандов отговори: Не, нито той, нито аз бяхме с охрана.

Това буквално взриви мрежата. Групата „Да запазим Корал” завря от мнения. Едни нападаха премиера, че си е взел мутрите на плажа. Други го защитаваха, твърдейки, че е нормален човек, който не летува в Евксиновград, а е след къмпингарите на Корал.

Накрая в бурната дискусия се включи самият Петков с молба за помощ към Атанас Русев: "Наско, човек, обади се, ако си на плажа. НСО са задължени да са до мен по закон. Иначе, се радвам да съм тук и даже да разгледаме изложбата."

Атанас Русев, съратник и близък приятел на Петков от времето, когато защитават заедно плажа, му отговаря. Но не както Петков очаква. Буквално му забива шамар.

"Много е тъжна картинката, в която един премиер ходи по плажа с цялата си свита и всичките лакеи се трупат да се здрависат с него, да го поздравят или да се снимат. Това ми заприлича много на един друг премиер от близкото минало... Няма как да съм част от това. Изключително критичен съм и сметнах, че няма нужда те излагам пред хората с простоватия си и прям изказ. Може да си пишете и 5-ци и 6-ци, аз ви пиша 2-ка в частта опазване на Природата, опазване на Горите, опазване на Черноморието. На тези изпити сте скъсани жестоко. И няма поправителни. Корал е символ на борбата ни за опазване на Природата. Просто си седях там на плажа и се чудех, какво точно правите на този плаж. И е чудесно, че след толкова години приятелство, си говорим през фейсбук. Наздраве!", пише Русев.

Звънях ти, пише още Петков. Но не получава отговор. А какво стана с  обещанието, че ще се движите по улиците свободно сред гражданите и ще контактувате с тях ?????!?, пише обаче Пламена Христова.

Наскоро Борислав Сандов обяви плажната ивица на Корал за защитена територия, както искаше НПО-то „Да запазим Корал”. В него преди година е членувал самият Кирил Петков, а до днес все още участва баща му Петко. Именно той пусна нахилените снимки на сина си от плажната му визита в събота. Документите на организацията са били движени от Лена Бориславова.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички