Вторник,

Благоевград пред нови избори. Отстраниха кмета

От: СТАНДАРТ -
130
Благоевград пред нови избори. Отстраниха кмета
A
A
A

Благоевград е пред нови избори за кмет. Досегашният градоначалник е окончателно отстранен от поста, след като се доказа, че е бил едновременно кмет и търговец. Според Румен Томов решението на съда не е правилно, а той отново ще се кандидатира за поста, предаде бТВ.

През ноември 2019 г. ГЕРБ губи Благоевград. В стола на Атанас Камбитов сяда Румен Томов. Радостта му е кратка. Бившият кмет подава сигнал, че настоящият не е заличил едно от търговските си дружества и така в определен момент е бил и кмет, и търговец. Започва съдебна сага, която завърши с отстраняването му.

„Въпрос на един тик на юриста, който бях наел тази работа да свърши, не го е изпълнил, но пак казвам, тук вината не е в мен. Аз явно съм изразил волята си за излизане от тези фирми“, заяви Румен Томов, бивш кмет на Благоевград.

 „Община Благоевград ще произведе нови избори за общински кмет. Г-н инж. Румен Томов по силата на това решение не може да изпълнява повече своите пълномощия като кмет“, каза Мартин Бусаров, председател на ОИК- Благоевград.

Следва избор на временен кмет, но това ще стане след дни.

„Реално сега се получава един вакуум, но мисля, че една седмица не е проблем. Ние чакаме година и половина да се случат нещата, сега за една седмица няма драма да се изчака“, коментира Андон Тодоров, председател на ОБС- Благоевград.

Следващият кмет, който ще управлява и общината за период от две години, ще бъде избран най-рано в края на юни.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички