Бизнесът иска спиране на поправения закон за горивата

Икономическият министър обясни, че хората от бизнеса са на мнение, че трябва да има закон и търговците на горива да се регистрират, но трябва да се коригират някои текстове в закона...

Бизнесът иска спиране на поправения закон за горивата | StandartNews.com

Представителите на бизнеса са апелирали към Народното събрание за спиране на влизането на т.нар. закон за горивата. Това каза министърът на икономиката Емил Караниколов след срещата си с ръководствата и представители на Асоциацията на индустриалния капитал в България и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България, Българската минно-геоложка камара, Камара на строителите в България, Национално сдружение на търговците и превозвачите на горива, Асоциация на българските частни пристанища и "Поддържане чистотата на морските води" АД.

Икономическият министър обясни, че всички участници в срещата са били на мнение, че трябва да има закон и търговците на горива да се регистрират, но трябва да се коригират някои текстове в закона. "Това, което казаха всички, беше, че колкото по-бързо започнем работа, толкова по-бързо ще имаме закон", добави Караниколов. Той съобщи, че утре всички заинтересовани страни ще бъдат на заседанието на водещата комисия в Народното събрание. Тогава те ще отправят и конкретните предложения за корекция на текстове от закона.

И днешната срещата е била инициирана от Министерството на икономиката поради спорните въпроси в Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, уточни Емил Караниколов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай