Бивш МВР шеф с драматични думи за службите ни

Те спят зимен сън, каза Николай Радулов

Бивш МВР шеф с драматични думи за службите ни | StandartNews.com

"Очакванията на хората при протестите бяха наред с Гешев да си отиде и Цацаров. Половината от нещата, за които се протестираше срещу главния прокурор, се случиха при г-н Цацаров. Те си вървят в комплект.

Хората очакваха, че смяната ще стане бързо, и вече стават нетърпеливи. Но може да се действа по два начина. Първият е по закон, по правила. Има си процедури, които изискват време" Това каза пред Марица депутатът от ИТН Николай Радулов.

Службите ни са в зимен сън.. Предстои да се събудят, защото последните 10 години бяха свикнали да изпълняват само поръчки: „Този е виновен, направете му дело“. Бившият премиер редовно пращаше ДАНС по безумни проверки на млекари или дали в ресторантите имат планове за борба с тероризма. Това за една служба е подигравка. Все едно да метат улицата пред ДАНС.

Това започна, когато бившият премиер стана главен секретар на МВР. Информации от партньорски служби се появяваха при престъпниците. Дадох вече пример с Иван Тодоров-Доктора. Когато беше взривен, намериха в автомобила му  доклад на международните служби за наркотрафика, представен за вътрешно ползване само два дни по-рано на конференция в Западна Европа. Има и други случаи.

Съмнявам да се стигне до бойни действия, свързани с Украйна.. Все пак сме част от НАТО и ЕС и няма връщане назад!

Заловените шпиони са петима старци-разбойници, пенсионирани от МО. Може би са решели да припечелят, може и да са русофили. Поне аз доколкото знам, информацията, подадена от тях към руското посолство, е анализ на медийни публикации.

Дали ке връщатн мутренските времена? ГЕРБ знаят най-добре. Мутрите са техни приближени. Аз такова нещо не съм забелязал. Има голямо но!!

Тук беше италианският прокурор Гратери по делото за „Ндрангета“ (б.а. - най-пазеният прокурор в света, вече 26 години под полицейска защита). Написаха книга за мафията, където се описва как „Ндрангета“ работи отлично с организираните банди от Източна Европа и особено удоволствие изпитва от връзките с българските такива.

Според книгата те са проникнали в цялата държавна и общинска администрация. Това е престъпност на белите якички, невидима, не е бруталната на мутрите от 90-те. Пипат с ръкавици, а който трябва, отдавна е мъртъв.

За убийдтвата на знаковите фигури? Няма да разберем, защото е минало много време. Има правила на криминалистиката.

Тези убийства се разкриват по горещи следи. 24 часа по-късно вероятността намалява с 50 процента. След 48 часа остават 10 процента. След това убийства се разкриват само случайно. Сигурно помните един превъзбуден главен секретар, който съобщи, че са открили пушката, с която е убит Жоро Илиев. Казваха му Гелосания и Чичовото (б.а. - Светлозар Лазаров).

Жоро Илиев беше убит с пушка 22 калибър магнум. Тя стреля с оловни патрони. Няма как да идентифицираш пушката. Бяха я намерили въпросната някъде при конфискация. Но няма никаква балистична възможност да бъде направена връзка с куршума, защото той се сплесква.

Цената на тока се качва в целия свят, няма как при нас да падне. Напълно са възможни вълнения - спонтанни или предизвикани. Аз не ги отричам. Тези, които управляват сега въпросните сектори, бяха наясно с всичко, когато идват на власт. Още повече Борисов години наред буквално забраняваше да се вдигат цените. То става като тенджера под налягане. Беше очаквано, че ще има щети. Който не иска да бъде обвиняван, просто не трябва да си мърда пръста", каза още Николай Радулов..

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай