Бивш главен секретар на МВР закова Рашков. Най-специалният гост

Петър Тодоров направи шокиращи разкрития

Бивш главен секретар на МВР закова Рашков. Най-специалният гост | StandartNews.com

Скандалът около уволнения вече главен секретар на МВР Живко Коцев и бившия министър Бойко Рашков ехти с пълна сила. Шокиращи подробности изнесе бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров, коментирайки снимките на Живко Коцев със скандалната фамилия Димитрови и пачките с пари.

Марин и Стефан Димитрови са баща и син. Наричат ги Ярата и малката Яра, защото Марин Димитров е бивш шеф на ИАРА (Изпълнителната агенция за рибарство и аквакултури). Двамата са обвиняеми заедно с ексшефката на митниците Петя Банкова и соченият за контрабандист Никола Николов-Паскал. Банкова и Стефан Димитров са в ареста.

"Не познавам лицата Димитрови. Не съм контактувал с тях и не съм присъствал на служебни или частни събирания. Стефан Димитров съм го виждал визуално не веднъж да влиза в МВР доста спокойно и доста често. Ходеше при министър Бойко Рашков често и през главния вход дори", шокира всички с разкритието си Петър Тодоров. 

"Спираше близо до министерството, в забранена зона, министърът го приемаше и това правеше впечатление. В последствие разбрах кое е въпросното лице и, че има криминално досие", добави Тодоров. 

По думите му при Калин Стоянов не е влизал човек като Стефан Димитров.

"Работил съм със Стоянов два месеца и не съм виждал подобно нещо. Не знам дали са се познавали. Виждал съм Димитров само по времето на Рашков", уточни той.

При Рашков е влизал и престъпен контингент, който иска да дава информация. Аз мога само да предполагам по какъв повод е влизал този човек там", каза Тодоров.

"Знам как се оказва натиск, защото спрямо мен беше указан в продължение на два месеца, тъй като не се вписах в схемата. По всякакъв начин бивах изолиран, правеха се уволнения и действия зад гърба ми. В даден момент прецених, че не съм ефективен и не е нужно да ме асоциират с този политически екип", каза той.

По повод скандалните снимки на Живко Коцев със Стефан Димитров, Петър Тодоров коментира: "Това, което аз знам, е това което всички знаем от медиите и това, което е дълбока изненада и потрес за мен лично, са едни снимки, на които в крайна сметка не би трябвало да присъстват фигури като главсекът на МВР.

Той трябва да е олицетворение на морала, етиката и принципното поведение. Във всяка една ръководна позиция трябва да има чистота и хигиена на личните контакти. Смущаващо е, че това тук не е така.".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Чудак
преди 2 седмици

Като пилете за пачки с банкноти, кво стана със снимките не само с банкноти евро, но и кюмчета злато? Няма ли кой и там да разрови жаравата около Баце?

Откажи