Бинев топи ледовете между Фараж и Льо Пен

Бинев топи ледовете между Фараж и Льо Пен | StandartNews.com

Депутатът от Патриотичния фронт Слави Бинев става главен преговарящ между евроскептичните партии в ЕС, научи "Стандарт" от високопоставени източници в Европарламента. Бинев е вицепрезидент, както на Фондацията, така и партията на евроскептиците и е поканен от най-големите партии с подобна ориентация на Стария континент да стопи ледовете помежду им.

А крайната цел е Алианс на формациите по подобие на ЕНП, ПЕС и АЛДЕ. През последните месеци бившият евродепутат направи поредица от совалки до Брюксел след номинацията си за включването му отново в EFDD (Europe of Freedom and Direct Democracy/Европа на свободата и директната демокрация). Това е партията в ЕП, на която народният представител бе зам.-председател през мандата си в ЕП.

Както е известно, преди дни лидерът на френския "Национален фронт" Марин Льо Пен изключи баща си Жан-Мари льо Пен от партията, който е и основател на Фронта. От своя страна председателят на Британската партия за независимост (ЮКИП) Найджъл Фараж хвърли оставка след неуспеха от изборите на Острова. Според ключови наблюдатели в ЕП ходовете на Льо Пен и Фараж целят да се отворят вратите на двете партии за преговори и европейско обединение.

На Марин Льо Пен няма отново да й се налага да сяда на една маса за договорки с Фараж, а със заместниците му Пол Нутъл и Роджър Хелмър. Льо Пен и Фараж имаха тежки лидерски сблъсъци при сформирането на новия Европарламент, заради които обединението им не се състоя. По неофициална информация до няколко седмици Бинев ще има официална среща с Пол Нътъл и Роджър Хамър, която засега е планирана в Брюксел. "Обединението на евроскептиците ще бъде дълъг процес", коментира Слави Бинев лаконично пред "Стандарт". Но подчерта, че ще търси подкрепа за България сред сродните формации заради бежанския проблем.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай