Биг Брадър по гарите

Биг Брадър по гарите | StandartNews.com

София. Кражбите са един от най-големите проблеми на железопътния транспорт, заяви министър Данаил Папазов. "Затова искаме ясно и точно да бъдат прецизирани текстовете в НК, като се впише определение какво е жп инфраструктура", каза той пред Дарик. По думите му промените не са големи, но не трябва да позволят лесно заобикаляне на закона при евентуални дела.

"Опитваме се и с превантивни мерки да намалим посегателствата върху железопътната инфраструктура. Въвеждаме и видеонаблюдение по скоростните трасета и големите гари, но за да наситим цялата жп мрежа от около 7 хиляди километра, това ще бъде изключително скъпо", посочи Папазов. По отношение на дълговете на БДЖ той заяви, че с кредиторите се водят преговори за разсрочване на дълговете за 10-годишен период. Това би спасило железниците. Папазов обяви още, че до края на годината системата за онлайн резервации на БДЖ трябва да покрие всички гари и влакове.

Търсят работа на ромите, за да спрат жп кражбите

Кражбите са един от най-големите проблеми на железопътния транспорт, заяви министър Данаил Папазов. "Затова искаме ясно и точно да бъдат прецизирани текстовете в НК, като се впише определение какво е жп инфраструктура", каза той пред Дарик. "Трябва да се търси вариант да се реши въпросът с малцинствата", коментира транспортният министър. Папазов спомена и за трудова повинност, но обясни, че няма предвид да се върнат старите Строителни войски. "Тези хора трябва да се обучават в някаква професия, за да могат да намерят своето поприще", обясни той. "Въвежда се видеонаблюдение по скоростните трасета и големите гари, но за цялата жп мрежа от около 7 хиляди километра е много скъпо", коментира министърът. По отношение на дълговете на БДЖ той заяви, че с кредиторите се водят преговори за разсрочване в рамките на 10-годишен период. Това би спасило железниците. Папазов обяви още, че до края на годината системата за онлайн резервации на БДЖ трябва да покрие всички гари и влакове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай