Белмезова: Ще работя за просперитета на всяка част от Аспарухово

Белмезова: Ще работя за просперитета на всяка част от Аспарухово | StandartNews.com

Кандидатът за кмет от ГЕРБ за варненския район Аспарухово Калина Белмезова и кандидатите за общински съветници от листата Димитър Колев, Иво Иванов и Милена Димова се срещнаха с възрастни хора от два пенсионерски клуба в квартал Галата, както и с пенсионери от клуб „Хан Аспарух".

По време на срещата Белмезова акцентира на това, че за район Аспарухово е предвидено финансиране в размер на 100 млн. лв. Тя разясни, че добрата инфраструктура и облагородяването на района са единственият начин, чрез който Общината ще насърчи и улесни развитието на туризма в района. Белмезова добави, че е необходимо в квартала да бъдат изградени спортни площадки, където младите хора да могат да спортуват и да играят с децата си.

Присъстващите обсъдиха озеленяването, сметопочистването и други дейности, с които местната власт може да съдейства за изграждане на уюта и чистотата в района. Обсъдени бяха и административните срокове при издаване на документи от представители на местната власт в лицето на кметствата и общината. Калина Белмезова подчерта, че България е една от страните, в които реално сроковете са под средните за Европа и процедурите са сравнително улеснени и лишени от допълнителна финансова тежест.

Белмезова подчерта, че районът е включен в културните събития за града. „За първа година се проведе кино на открито в квартал Галата", припомни кандидатът за кмет на Аспарухово.

По време на срещата й с възрастни хора от клуб „Хан Аспарух" пък Калина Белмезова и кандидатите за общински съветници от листата запознаха присъстващите подробно с плановете за развитие на парка в Аспарухово. „Ако ни бъде гласувано доверие, ще се постараем да работим за всяка една част от района", ангажира се Белмезова.

След срещите в пенсионерските клубове кандидатите за районен кмет на „Аспарухово" и общински съветници от листата на ПП ГЕРБ присъстваха на здравна беседа на тема „Борба с хипертонията - проявления и начини за справяне с болестта". Тя бе изнесена от кандидатата за общински съветник на ПП ГЕРБ д-р Лидия Маринова. Д-р Маринова обясни на присъстващите колко са важни превенцията, както и здравословният начин на живот, за да бъде избегната болестта.

Кандидатът на ГЕРБ за районен кмет на Аспарухово Калина Белмезова и кандидатите за общински съветници участвахта и в изнесени приемни с граждани. Приемната бе разположена пред читалище "Просвета 1927".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай