БДЦ няма да се цепи

БДЦ няма да се цепи | StandartNews.com

Парламентарната група на Български демократичен център (БДЦ) остава единна. Това решение са взели съпредседателите на групата Красимира Ковачка и Светлин Танчев на приключило преди минути заседание, пише Епицентър.бг.

Петимата народни представители от Народен съюз, които в петък миналата седмица подадоха заявления за напускане, са оттеглили документите от деловодството на Народното събрание.

Ковачка и Танчев са се договорили за промяна на името на групата, която вече ще се нарича "Български демократичен център – народен съюз."

„Предложих да променим името на парламентарната група на БДЦ-Народен съюз, за да показват своята идентичност, тъй като имат различна позиция по доста въпроси", обясни пред Епицентър. бг по-рано днес Красимира Ковачка. Тя обясни, че винаги е била съгласна да се промени името на групата, но заради юридически проблеми с присъединилата се към Народен съюз партия БАСТА, това не се е случило досега. Депутатката допълни, че още вчера Йончев и Танчев са били склонни да променят решението си за напускане на групата. Девет народни представители (8 от партия БДЦ и един от ББЦ) са се подписали под протокол, че са съгласни името на парламентарната група да бъде променено. Документът е внесен в деловодството на Народното събрание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай