Башев: Синът ми няма да започва работа в ДАНС

Башев: Синът ми няма да започва работа в ДАНС | StandartNews.com

София. Депутатът от ДПС и бивш кмет на Гърмен Ахмед Башев опроверга твърденията, които се появиха в медиите, че синът му ще започне работа в ДАНС без конкурс. Той бе категоричен в сутрешния блок на бТВ, че неговото момче няма да работи в ДАНС и поясни, че сигналите са анонимни и във въпросните статии не се споменава неговото име и това на сина му.

Младежът управлява туристически бизнес в Огняново. Преди това е завършил стопанско управление и учи магистратура „Национална сигурност", стана ясно от Ахмед Башев. Момчето обаче още няма необходимото образование, за да работи в ДАНС, категоричен бе баща му.

Малцинствата ще бъдат интегрирани, включително и в държавните структури, стана ясно от разговора в студиото. "Това изрично е залегнало в програмата на Пламен Орешарски". По този начин Башев обясни свое изказване пред избиратели, в което казва, че „скоро шефът на полицията в Рибново ще бъде помак, а скоро и в ДАНС ще заработят помаци - това ви го обещаваме и ще го реализираме".

И в полицейската школа в Симеоново, и в ДАНС, и в комисиите за назначаване на държавни длъжности има дискриминация спрямо българските граждани от малцинствата, намекна депутатът от ДПС. Той каза още, че хора от малцинствата трябва да заемат определени постове, само ако са квалифицирани и спечелят конкурс.

„ДПС не извива на никого ръцете", смята Башев, според когото щом една партия не е спечелила 121 депутатски места на изборите, тя трябва да се съобразява с партньора си. Движението ще настоява за свалянето на имунитета на Волен Сидеров, както и на всеки друг, ако главният прокурор поиска това, изтъкна още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай