Башев: Гласувах за победата на гърменските будители

Башев: Гласувах за победата на гърменските будители | StandartNews.com

Капитанова: Моят вот е за промяната към добро в Гърмен

Размирната община Гърмен ще има нов стар управник след балотажа днес. Битката е между двама бивши кметове – Ахмед Башев  Минка Капитанова. Башев води на Капитанова с 37,17% срещу 31,03%.

„Гласувах за победата на гърменските будители. Нека всички разумни хора гласуват по съвест и със сърце. Нека да победим корпоративния и купен вот. Готов съм да управлявам, наясно съм с приоритетите. Проблемът в ромския квартал „Кремиковци" има решение, което е лесно и аз го знам", заяви след гласуването си Ахмед Башев.

„Община Гърмен заслужава по-добро бъдеще и за него се боря аз. Моят вот е за по-хубави и по светли дни за всички хора в общината. Това ще стане с много работа и много усилия. Има куп наследени проблеми за решаване, но показах, че не се плаша от предизвикателствата и правя всичко за спазването на закона. Призовавам хората да гласуват по съвест за по-доброто бъдеще на Гърмен", каза пък Минка Капитанова.

Няколко години тя бе зам.-кмет и дясна ръка на Ахмед Башев, докато той бе кмет на Гърмен. През 2013 г. той стана депутат и посочи нея като най-достоен управник на общината. Месеци по-късно отчете това свое решение като голяма грешка. „При разлика от 450-500 гласа всичко е възможно да се случи на балотажа, няма предизвестен победител", коментират социолози. Любопитен факт е, че през 2007 година Ахмед Башев спечели трети пореден кметски мандат като независим кандидат. Сега въпросът е: Ще повтори ли това Минка Капитанова?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай