Бареков: Румен Петков взе паспорта на Красимир Гергов

Бареков: Румен Петков взе паспорта на Красимир Гергов | StandartNews.com

София. "Между 2005 г. и 2009 г. Румен Петков отне международния паспорт на г-н Красимир Гергов, за да упражнява натиск върху него и новините на bTV. Гергов бе шантажиран пред очите ми". Това съобщи в интервю за ПИК лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. Той обяви, че съучастници на Петков са били Георги Първанов и Никола Филчев.

 

"Цинизъм е Румен Петков да става говорител на антимафията в България! Този човек говори за свобода на медиите, а лично той буквално рекетираше новините на bTV", каза още Бареков. "Напомням, че краят му като министър на вътрешните работи дойде, след като полицаите го сгащиха да се среща на басейна "Спартак" с босовете братя Галеви", припомни още Бареков и допълни: "Когато бях директор на новините на TV7, Румен Петков редовно използваше ходатайствата на свои приятели, за да се натиска да гостува в различни рубрики на телевизията".

 

Той обясни, че разказва тези истини заради достойнството на българските медии и политици. "Моята лична кауза вече е да променя порочния политически модел и нечистия начин на правене на политика и журналистика в България, каза Бареков и допълни: "С една дума: Вън на олигарсите и политиците от българските медии и независимата съдебна власт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай