Бареков Помага на ММА бойците за лиценз от министерството

Бареков Помага на ММА бойците за лиценз от министерството | StandartNews.com

Велико Търново. Сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров ще бъде изпратен по повод изсичането на боровата гора в кв. „Картала" във Велико Търново. Това обяви Николай Бареков в директното си предаване по TV7 Велико Търново. Досега нито една институция не се застъпила за исканията на великотърновци, изгубено е и делото в Административния съд. В момента природозащитниците от сдружение „Велико Търново за гората" са внесли нов съдебен иск. Засега остава мираж и възможността градския съвет да отчужди въпросните 53 дка борова гора. Законът за местното самоуправление и местната администрация позволява това, а частните собственици на терени в боровата гора могат да бъдат обезщетени по утвърдените тарифи. Самата гора пък би могла да се вкара в проект за зона за отдих, тъй като от нея тръгват няколко еко пътеки и е част от защитена екологична зона „Търновски височини" и национален дендрариум.

В старата столица Бареков обеща и съдействие по изготвянето на документи за искане на лиценз на бойците от ММА спортовете. След срещата на "България без цензура" бившият телевизионен водещ се срещна с 45 от най-добрите спортисти от бранша. На дискусията бе взето решение до следващата неделя да се подготвят всички необходими документи и след това те да се представят лично на спортният министър Мариана Георгиева с искане за получаване на лиценз. Целта била силовият спорт, който става все по-популярен у нас, да се узакони и дори в НСА да започне подготовка на кадри, които да го преподават. В момента той така или иначе се упражнява и го има във всеки по-голям град, смятат състезателите.

"Тренирам ММА за удоволствие, преди тренирах футбол и смятам, че на зеления терен се получават много по-лесно травми, отколкото на ринга. Синът ми е на 7 г. и той тренира. В Русия например на всеки турнир може да бъде видян в публиката Путин или Медведев, в събота в зала "Армеец" в София ще се проведе голям турнир и там сред публиката очакваме да видим спортния министър Мариана Георгиева", каза Бареков. Това е спорт, в който не просто двама души се бият, той изисква постоянни тренировки и силна воля, точно от каквото се нуждае младото поколение вместо да пуши и да пие алкохол, смятат състезателите. Всички, които присъстваха на дискусията, казаха, че са с висше образование и знаят поне по един чужд език.

Николай Бареков и Стъки-Станислав Недков, развенчаха мита, че това е един опасен спорт, като обясниха, че това не е безсмислен бой, а ред от правила, които възпитават на отговорност, дисциплина и мъжка красота. Според тях това е един от най-древните спортове, с който са калявани мъжете в древна Спарта и допълниха, че сред практикуващите го няма нито един наркоман - най-малкото, защото при него се изисква пълна концентрация. Според тях това не е само спорт на силата, но и на ума.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай