Бареков към депутатите: Момчета, харчете си парите със здраве

Бареков към депутатите: Момчета, харчете си парите със здраве | StandartNews.com

София. За първи път в историята на българския парламентаризъм е купена цяла парламентарна група. Това отчита лидерът на "България без цензура" и евродепутат Николай Бареков в коментар, разпространен по медиите, по повод напускането на още четирима депутати от ББЦ, които обаче остават в групата на Български демократичен център (БДЦ)

По думите на Бареков, Стефан Кенов, Георги Ковачев, Борислав Иглев и Христо Тодоров са купени и той им пожелава да си харчат парите със здраве, но да не гледат избирателите си в очите. Според лидера на ББЦ парламентарната група ще изпълнява "мокри поръчки срещу политически опоненти". 

Публикуваме пълния текст на коментара на Николай Бареков, без редакторска намеса:

"Нелепите действия на бившите ми съратници, които станаха депутати благодарение на мен и ББЦ, е жалък опит да се прехвърли на чужда глава мръсната им политическа съвест. Честито на управляващите! От днес българската олигархия, мафията и правителството на четворната коалиция си имат парламентарна група, пълна със зависимости и библейска алчност. От сега нататък тази група ще служи за прикриване на коалициите в управлението и за изпълнение на мокри поръчки срещу политически опоненти. За първи път в историята на българския парламентаризъм беше купен не отделен депутат, а цяла парламентарна група. Повече няма какво да се коментарира. Тези хора бяха избрани благодарение на моята работа с гражданите през последните две години и отказаха да изпълнят дълга си към хората и да работят срещу политическото статукво. Момчета, харчете си парите със здраве и избягвайте да гледате своите избиратели в очите. Днешното развитие на нещата още веднъж потвърждава позицията ми на лидер на единствената опозиционна партия, която е да оттегля подкрепата си към тези депутати, които решиха да събират трохите, вместо да работят в името на народа си. Гласуванията на тази група през следващата година ще говорят сами по себе си дори и на най-зложелателните журналисти и критици на моята партия."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай