Бареков иска предсрочен вот месец - два след европейския

Бареков иска предсрочен вот месец - два след европейския | StandartNews.com

София. Ще искаме предсрочни избори, които да се проведат месец – два след европейските избори, и на Нова година – нов премиер и ново правителство. Тази заявка даде лидерът на България без цензура Николай Бареков след среща с експерти на КТ "Подкрепа".

 

На европейските избори очакваме голям резултат и победа. Имаме най-добрия икономически екип в България и днес представихме част от него. Светлин Танчев е възпитаник на Харвард. На срещата пред д-р Тренчев анонисархме два законопроекта, които ще внесем в парламента чрез нашите народни представители, каза Николай Бареков.

 

По думите му оървият законопроект е за операция „Чисти ръце". С него парламентът трябва да покаже дали има политическата воля всички, участвали в разграбването на държваата, и в лоши корупционни практики, да си понесат отговорността, каза Бареков. Приемането на закона дава възможност, преди аз да съм дошъл с екипа ни, те да могат да си направят тази агенция, да сложат удобни за тях хора, и първите проверки да започнат от мен. Нека аз бъда първият проверен. Ако те не направят това, операция „Чисти ръце" ще има по наше време. Тогава ние ще имаме възможност да сложим хората в комисиите, провеждащи операциите. По-добре за тях е да приемат закона сега, и да си свършат работата, каза Бареков.

 

На Светлин Танчев ще бъде вторият закон ще бъде на Светлин Танчев, той е изключително интересен. Става въпрос за т.нар. „ангелски инвеститори". Той също ще бъде изпитание за парламентаристите. И за двата закона снощи проведох разговор с няколко депутати от ГЕРБ, които ще подкрепят законопроектите. Ако трябваше да казвам имената на тези депутати, сега нямаше да имам депутати в Народното събрание, каза Бареков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай