Бареков: ГЕРБ трябва да поеме мандата

Бареков: ГЕРБ трябва да поеме мандата | StandartNews.com

София. ГЕРБ трябва да поеме мандата. Много важно е каква програма ще предложи, както и които партии ще подкрепят Бойко Борисов. Това заяви лидерът на България без цензура Николай Бареков в сутрешния блок на Нова тв.

"Бойко Борисов няма да стане премиер с моя глас", категоричен бе той.  И продължи с думите: "Борисов като е премиер – та какво? Това ли е най-важният въпрос в държавата? Нито аз, нито г-н Борисов получихме достатъчна подкрепа. Не Бойко Борисов, Дядо Коледа да го направим премиер, чудеса няма да станат. Трябва да се работи здраво". Бареков изтъкна, че довечера пътува за Брюксел, за да консултира политическото си бъдеще.

Бареков бе помолен да коментира свое изказване, че "Борисов има пряко участие в убийства" и че е извършил няколко убийства. Той посочи, че "не бива да се лепят етикети". "Ако иска, да си сложи на дръвника главата, да си вземе гласове от реформаторите, виждам че те се разцепиха, да си вземе от патриотите и да става премиер", обясни лидерът на ББЦ. "Аз за разлика от повечето, дето им лепят етикети, съм отишъл и съм подал сигнали", отговори той.

Сега е време да седнем на масата на преговорите и да видим по кои приоритети трябва да работим, каза Бареков и напомни, че е готов да преговаря с всички партии.

Нека ГЕРБ да си излъчат група, да си направят програма, с която да управляват и тогава има 7 формации, които ще решат дали да го подкрепят, посочи лидерът на ББЦ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай