Бареков: Борисов дължи още отговори

Бареков: Борисов дължи още отговори | StandartNews.com

София. Документите, които от ГЕРБ внесоха в парламентарната комисия за конфликт на интереси относно офшорната фирма на Бойко Борисов в Кипър не доказват по никакъв начин неговата теза, а оставят тежките въпроси, на които той трябва да отговори. Това коментира в своя блог идеологът на България без цензура Николай Бареков.

Според документите, изготвени от търговския регистър на Кипър, Бойко Борисов е имал участие в офшорна фирма в Кипър, която е открита през 1991-ва година, а през 1999-а година е закрита.

"Г-н Борисов днес извади една трета от документите, които моето съвместно разследване с Диляна Гайтанджиева показа на българката общественост за офшорния му бизнес", пояснява Береков..

"Защо докато е бил собственик на кипърска офшорка Борисов не е декларирал финансови отчети никъде? Крил ли е данъци, крал ли е пари или трето? Какви пари са минавали през тази офшорна фирма, Борисов също мълчи?", запита Бареков.

"Потвърждавам изнесената от мен информация и твърдя, че г-н Борисов е замаскирал собствеността на фирмата си като я е прехвърлил на нейния мениджмънт – кипърската адвокатска кантора. Това прави още по-съмнителни неговите действия като бизнесмен. От изнесените от Борисов доказателства става ясно, че фирмата, макар и с нова самоличност продължава да действа днес, а нашата проверка не показва, че има деклариране на финансовите отчети", допълва още лидерът на България без цензура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай