ГЕРБ внесе документи за офшорката на Борисов в Кипър

ГЕРБ внесе документи за офшорката на Борисов в Кипър | StandartNews.com

София. Документи, които доказват, че офшорната фирма в Кипър, в която Бойко Борисов е имал участие, е открита през 1991-ва година, а през 1999-а година е закрита, бяха внесени от представители на ГЕРБ в парламентарната комисия за конфликт на интереси днес.

По този начин се доказва, че участието на Борисов в нея се прекратява. Документите са от Търговския регистър на Кипър.

По втория сигнал, който обсъжда Комисията за конфликт на интереси, свързан с Борисов в качеството му на кмет на София, още тогава е била извършена проверка от Общинския съвет, която доказала, че той няма участие във фирми.

Цецка Цачева коментира, че двата сигнала, които Николай Бареков внесе в комисията, целят да отвлекат вниманието от скандала с Христо Бисеров.

"Не е случаен моментът, в който са пуснати тези сигнали срещу господин Борисов. Целта е ясна - отклоняване от вниманието от грандиозния скандал, който тресе българската държава, след като бившият заместник-председател на Народното събрание и председател на правната комисия, вторият човек в партията на ДПС, Бисеров, днес вече беше официално на разпит с повдигнати обвинения. Категорично към '99 година на миналия век господин Борисов е преустановил участието си в офшорна компания, няма конфликт на интереси по втория сигнал, за който обстойна проверка е извършвана още в качеството му на кмет от Столичния общински съвет", обясни Цачева.

По- рано днес Борисов публикува в социалната мрежа фейсбук документите, които според него представляват доказателства, че не е бил в конфликт на интереси, когато е бил главен секретар на МВР и кмет на София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай