Бареков: Не гласувах за транспортните олигарси

Евродепутатът умишлено не участвал във вота за пакета "Молибност"

Бареков: Не гласувах за транспортните олигарси | StandartNews.com

Евродепутатът умишлено не участвал във вота за пакета "Молибност"

Не гласувах ЗА бизнеса на транспортните олигарси, аз съм на страната на българските работници. Така евродепутатът Николай Бареков обясни във Фейсбук защо умишлено не е подкрепил България и транспортния бранш при гласуването за пакета "Мобилност" в Европарламента в понеделник. Два гласа не достигнаха, за да може спорните поправки да отпаднат от дневния ред на заседанието. 156 бяха гласовете "за", 154 - "против". Трима български евродепутати не участваха във вота - Бареков, човека на ДСБ Светослав Малинов и Неджми Али (ДПС). Малинов обясни отсъствието си с изпуснат самолет заради срив на електронната система на летището във Франкфурт.


По този начин подкрепям по-добри условия за труд и по-високи доходи за българските работници, написа още Николай Бареков. Той съобщи, че получил тази нощ "десетки организирани заплахи и обиди на менинджъра си".
 
"Аз съм против робските условия на труд за българските шофьори на тежкотоварни камиони. Още преди години пръв от българите алармирах с позиция в пленарната зала на ЕП транспортните босове да подобрят условията на труд и заплащането на своите наемни работници.
 
Изпълних волята на моите избиратели, пратили ме в Брюксел, да работя за подобряването на техните доходи, социално положение и условия на труд", написа Николай Бареков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай