Балтов каза ще става ли депутат

Бившият шеф на "Пирогов" разкри как се е върнал в болницата

Балтов каза ще става ли депутат | StandartNews.com

Връщането ми на работа не е политическо решение. Решението на съда за възстановяването ми просто съвпадна с политическите промени. Това заяви в интервю за бТВ бившият шеф на „Пирогов” проф. Асен Балтов, който бе възстановен на работа в спешната болница. Сега той работи там като ортопед.

Проф. Балтов призна и кой му се е обадил, за да го върне на работа. "Със сегашния директор Венелин Герганов се познавам от доста време. Проведохме един разговор, той каза, че няма смисъл да се обжалва на трета инстанция. Предложи да започна на граждански договор като консултант, за да измине този срок от 1 месец, след което да бъда възстановен на щат", уточни той.

Проф. Балтов проговори и дали има амбиции да се върне начело на "Пирогов". "На този етап не, 4 години и половина това е един постоянен стрес. Телефонът не може да бъде изключен, гледаш постоянно да помагаш".

Той коментира и бившия шеф на болницата - проф. Иван Поромански. "С него трябва да проведа личен разговор. Имам сериозни съмнения, че той е бил подложен на сериозен натиск, вероятно от Стойчо Кацаров", коментира проф. Балтов.

По отношение на политическата си кариера, също не е решил. "Рано е да се каже. Първо трябва да се уточнят листите“, посочи той и уточни: „При всички случаи няма да се забравят тези 59 колеги и сътрудниците“.

Ако той влезе отново в политиката, няма да може да оперира. „При така приетото законодателство на Национален рамков договор на НЗОК няма да мога да оперирам, ще мога да бъда само консултант“, уточни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай