"България без цензура" и "Движение Гергьовден" подписаха споразумение за сътрудничество

Бареков: Подаваме ръка на СДС

"България без цензура" и "Движение Гергьовден" подписаха споразумение за сътрудничество | StandartNews.com

София. "България без цензура" и партия "Движение Гергьовден" подписаха споразумение за сътрудничество. Председателите на двете формации Николай Бареков и Драгомир Стефанов сложиха подписите си върху документа, съобщиха от пресцентъра на "България без цензура".

"Това беше много желан от нас миг. Това споразумение ще е основа за създаване на голям патриотичен съюз, който да се яви на няколко избори. То е изчистено, на базата на диалога между двете партии и основните принципи, на които сме стъпили". Това заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков веднага след подписването. "Движение Гергьовден ще има представител в нашите листи за евроизборите – и Любен Дилов и Драгомир Стефанов са желани в тези листи", каза още той.

Бареков изтъкна, че е напуснал журналистиката след съвет на Любен Дилов – син. "Той самият е човек, който е бил и в политиката, и в журналистиката", допълни лидерът на "България без цензура".

"Ние сме центристка формация и отиваме малко в либералния сектор. Хареса ми израза социал либерали. Социалното трябва да присъства в българската политика, но не като печатане на пари и национализация, а на основата на стъпването върху предприемчивостта на младите българи, посочи Бареков. И изтъкна, че неговата партия има за поддръжници най-много млади хора до 30-годишна възраст.

"Докато отвратените са пасивни, отвратителните ни водят от криза в криза. И хората започнаха да си дават сметка, че всеки има роля в живота на страната. Тези протести родиха една нова политическа сила, енергия, сила с много възможности и очаквания. Заради това ние счетохме, че най-добрият вариант е да си стиснем ръцете с ББЦ", каза от своя страна Драгомир Стефанов от "Движение Гергьовден". Той подчерта, че датата 22 март - първа пролет, е избрана неслучайно, защото с този ден се свързват очакванията за по-добро. "Смятаме, че ББЦ, ВМРО, ЗНС и ние ще донесем промяната", посочи още той.

Бареков: Подаваме ръка на СДС

СДС да си помислят къде е тяхното място – в Реформаторския блок при Кунева и Корман Исмаилов или при нас, коментира още лидерът на "България без цензура" след подписването на споразумение за сътрудничество с "Движение Гергьовден". Съюзът около "България без цензура" няма да се разтяга до безкрайност. Следващата седмица предстои подписване на споразумение и със Съюза на свободните демократи (ССД), смята Бареков. "Ние не претопяваме партии, а търсим експерти. Така последната формация, която може да влезе при нас, е СДС", каза още той. И се обърна към председателя на партията Божидар Лукарски с думите: "Това ли трябва да бъде съдбата на СДС – между Кунева и Корман Исмаилов? Хората от СДС имат много повече приятели сред нас, отколкото в Реформаторския блок".

"Първата разлика между нас и Реформаторския блок е, че той се създаде ситуативно за един ден – хората се обединиха срещу Пеевски, той си подаде оставката веднага, те тръгнаха да се обединяват и до тук. После се събраха с Касим Дал - човекът на Ердоган, който спира You Tube и Twitter. При нас това го няма. Ние не се крием зад никого. Втората причина е че има нова политическа формация, която може да е ракета-носител. При РБ такава ракета няма – там има една Кунева и един Кънев", обясни Бареков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай