Бакалов затяга мерките за купуването на гласове

Бакалов затяга мерките за купуването на гласове | StandartNews.com

София. Служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов обеща да затегне мерките по отношение на купуването на гласове на предстоящите избори. Пред bTV той също така посочи, че проблем с финансирането в МВР няма.

"Прошка няма да има за никой, за който бъде установено, че се занимава с такава дейност и изобщо за мен няма значение кой е организатор, кой е поръчител, всеки, за който има доказателства ще бъде задържан и наказан", заяви Бакалов.

Той посочи, че въпросът с наблюдателите, за които има съмнения, че са легален начин за купуване на гласове, е решен законодателно.

"Но ние сме подготвили някои изненади и затягане на мерките относно темата с наблюдателите, така че да не се повтори картината от последните избори", каза Бакалов.

"Не е завършила проверката относно състоянието на МВР. Все пак съм говорил с министъра на финансите и в тази връзка нямам притеснения относно финансирането на министерството и служителите в него не трябва да се притесняват за заплатите си", каза още служебният министър на вътрешните работи.

Вътрешният министър добави, че се работи сериозно по подготовката на изборите, извършват се проверки на хората, за които има съмнения или сигнали, че организират купуване на гласове и ще направим всичко възможно такива хора да бъдат спрени.

"За мен няма значение политическия цвят и в интерес на коя партия даден човек е действал", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай