Бъчварова за атаките към МВР: Ченгеджийски номера

Бъчварова за  атаките към МВР: Ченгеджийски номера | StandartNews.com

Има преднамерено отношение към МВР

„Ченгеджийски номера са всички публикации по отношение на МВР – как ще се смени някой от професионалното ръководство, посочва се и кой ще е на неговото място, коментират се документи, които не са публични или неверни",. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред Нова ТВ.

„От различни страни има преднамерено отношение към МВР, което внушава, че министерството не работи достатъчно добре, главният секретар не знам си какво, министъра всеки момент може да го свалят - нека да го сменят министъра, но тогава когато използваш това, за да нагнетяваш тогава първо демотивират служителите, втора казваш на престъпниците – елате, на хората казват – няма на какво да разчитате и се саморазправяйте", допълни тя.

„След празниците има насищане със случаите, които показват доста големи проблеми в обществото, в отделни хора, но атаките срещу МВР по този начин допълнително нагнетяват една такава нагласа", поясни още Румяна Бъчварова.
Тя коментира, че МВР работи изключително добре в последно време. „Всички тези посоки, в които ни атакуват на практика развръзват ръцете на хората, които извършват престъпления. За това казвам- това е заплаха за националната сигурност", уточни тя.

За декларацията на КРИБ, Бъчварова поясни, че я е определила като нелепа и продължава да мисля така. На въпрос защо му е на Кирил Домусчиев да иска оставката й, Бъчварова заяви,ч е сигурно не я харесва.

Във връзка поисканата й оставката, ако в кратки срокове не бъде разкрито убийството на бизнесмена Александър Антов, Бъчварова коментира: „В ситуация, в която страната ни е заобиколена от случаи на терористична активност, в ситуацията, в която има натиск върху българските граждани, поредица от проблеми в страната да атакуваш систематично институцията, която трябва да гарантира сигурността на гражданите носи едно много съществено послание".

„Критиката тогава, когато е основателна се приема и трябва да се действа по този случай. Но когато това е тенденциознна линия, която се следва – за това вчера си позволих да обобщя констатациите атаките срещу МВР, пращаш някакви послания", обясни Бъчварова.

На въпрос има ли групи в ГЕРБ или извън нея, които не желаят тя да е в МВР, Бъчварова заяви, че сигурно има. „С вчерашното ми изявление бях достатъчно честна, нека не използваме МВР за политически атаки, които ни устройват. 

Във връзка с това дали има 100% подкрепа от премиера Бойко Борисов, Бъчварова заяви: „Така го чувствам, не е имало случаи, в които да са се съмнявам. Тълкувам отношението към мен като опит да се покаже, че МВР не работи", каза тя.
Оставете МВР да си върши работата, това желание не полагам под съмнение. Мислех, че толерантността лекува проблемите, но явно не е така. В обществото има потребност да се казват истините", допълни тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай