Бъчварова: Управленската програма е на редакция, в нея са условията за ЮП

Бъчварова: Управленската програма е на редакция, в нея са условията за ЮП | StandartNews.com

София. "Управленската програма в момента минава на редакция и нашият пресцентър прецени, че в петък ще я публикуваме", заяви пред журналисти в Народното събрание вицепремиерът Румяна Бъчварова.

"Публично не я представихме, защото е изключително голяма по обем. Аз имам ангажимент по общото й конституиране, да съответства на програмната декларация, политическото съгласуване", информира Бъчварова, като посочи, че в нея има много детайли, които са дошли от министерствата и днес с министрите са се разбрали всеки един от тях в своя сектор да отговаря на въпроси и да обяснява всички мерки.

Бъчварова каза още, че в нея нея има заложени 21 приоритета и са разписани условията, при които ще се строи "Южен поток". "Това беше тема на преговорите и доколкото няма официално уведомление, че проектът се спира, няма и решение да оставим тази част", обясни тя.

Запитана защо нямаме газов хъб, депутатът от ГЕРБ отговори: "Защото работим по него, но нямаме решение. Затова приехме това правило днес, докато приемахме програмата – в рамките на Съвета за развитие, ако има допълнение към програмата, министрите внасят предложения, обсъждаме ги и ги включваме към програмата. Оказа се, че в този период, в който работехме, непрекъснато се появяват нови неща. Министрите си разработваха и стратегия за реформи, дообмислят се, работят, допълват се и мерките. Това е работен процес и ако успеем така да направим и самата работа по документа, мисля, че ще ни бъде от полза", каза вицепремиерът.

"Много ни е важен за коалицията, защото там са обозначени мерките, приоритетите и съответствието на това, за което сме се разбрали. Идеята е да не си припомняме за какво сме се разбрали, а всеки, който приема или коментира едно решение, да знае, че то вече е договорено. Няма други корекции, освен някакви граматически", коментира Бъчварова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай