Бъчварова търси в Берлин помощ за бежанците

Бъчварова търси в Берлин помощ за бежанците | StandartNews.com

България и Германия да намерят общо решение за справяне с миграционната криза. За това са се разбрали в Берлин вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и германският й колега Томас де Мезиер.

Двамата са признали нуждата от координирано общоевропейско решение на бежанската криза. Силовият ни министър е повдигнала по време на разговорите и варианта страните на ЕС и Германия да подкрепят България в охраната на границите ни.

Бъчварова е разказала на колегата си и за огромния ресурс, който страната ни отделя, за да опази външните за ЕС граници и да понесе миграционните процеси. Бъчварова е разговаряла и с вътрешния министър на федералната провинция Берлин Франк Хенкел. Той е подчертал, че България като държава членка на първа линия не трябва да бъде оставена сама да се справя с посрещането на миграционния натиск.

"Фронтекс има важна роля в контекста на европейската солидарност и е важно агенцията на ЕС да подкрепя достатъчно България при гарантирането на сигурността на границите", казал още Хенкел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай