Бъчварова съветва премиера да съди ген. Атанасов

Бъчварова съветва премиера да съди ген. Атанасов | StandartNews.com

Ще посъветвам премиера да заведе дело за клевета срещу генерал Атанасов. Това заяви вицепремиерът Румяна Бъчваров в ефира на Нова тв. „Как да коментирам човек, който твърди, че в нощта на екшъна аз и Борисов сме били на софра близо до Бургас заедно с г-н Валентин Златев. Нека да се разбере когато един човек говори, какво всъщност стои зад думите му. Моето уважение към Атанасов приключи", категорична бе Бъчварова. Коментарът й идва в отговор на медийна изява на Атанасов след стрелбата в Слънчев бряг, при която  бе ранен Митьо Очите. 

Тя заяви за пореден път, че над групата на простреляния в Слънчев бряг Митьо Очите няма полицейски чадър, както и над други престъпници в района на Бургас. "Само 4 дни преди този случай имаме задържанс група от 16 дущи в Бургас", аргументира се вътрешният министър.

Тя каза още, че всеки, които има данни за престъпления и разпространение на наркотици, трябва да подаде сигнал и попита риторично, ако Атанасво има данни, защо не ги е представил на прокуратурата, след като е бивш председател на правната комисия в парламента и знае реда.

"Непрекъснато се правят проверки за наркотици, не само в Слънчев бряг. В момента се използва всеки един конкретен случай за политическа атака", допълни вътрешният министър.

Бъчварова обърна внимание, че при подаване на сигнал в Слънчев бряг полицаите са отишли за няколко минути. „За първи път в такъв случай са задържани всички участници и е задържан стрелецът на място. Тука става въпрос за един инцидент", каза вътрешният министър за екшъна, който се разигра миналата сряда в морския курорт.

Няма протекции над полицейските началници, а работата им постоянно се наблюдава. Това заяви още  Бъчварова. 

И допълни: „Областните директори са непрекъснато в процес на оценка на резултатите. Критериите са няколко, напоследък сме въвели два допълнителни критерия. Ако някой не се справя, просто си тръгва".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай