Бъчварова: Отговорността за фонд „Земеделие" е на Греков

Бъчварова: Отговорността за фонд „Земеделие" е на Греков | StandartNews.com

София. За случилото се вчера в Държавен фонд „Земеделие" отговорност носи министър Греков, обяви председателят на Комисията по земеделието и храните в Народното събрание Светла Бъчварова.

„Комисията по земеделие преди няколко дни обяви своята позиция, която поставя на внимание въпросите, свързани със случващото се във ДФЗ и на практика блокиране на работата на фонда. Считаме, че за това, което се случи вчера за неговото реализиране отговорност носи министър Димитър Греков. Считаме, че ако министър Греков не вземе спешни мерки съществува огромен риск от загуби на средства за бенефициентите по Програмата за селските райони", обясни тя.

„Настояваме за непосредствен ангажимент на министър-председателя да предприеме необходимите мерки за разрешаване на възникналата ситуация и този риск, който съществува от загубата на средства да бъде минимализиран при тази смяна в управлението на ДФЗ. Настояваме договори, които не са договорирани да бъдат финализирани с подписването им, тъй като съществува определен риск ако това не се случи да бъдат изгубени значителни средствата по Програмата за развитие на селските райони", категорична бе Бъчварова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай