Бъчварова: Новият дълг е необходим за страната

Бъчварова: Новият дълг е необходим за страната | StandartNews.com

София. Новият дълг от 16 милиарда лева, който планира да вземе правителството, е необходим за страната, но трябва да е тема на дебат в рамките на коалицията. Това заяви вицепремиерът Румяна Бъчварова в предаването „Денят Започва" по БНТ. И изтъкна, че министрите работят добре, затова е рано да се говори за оставки.

„Опозиционните партии ще се опитaт по всеки един повод да ни критикуват и атакуват, в което няма нищо лошо, това все пак е един коректив", посочи Бъчварова. „Много се надявам позициите, от които ние ще бъдем критикувани, ако има такъв повод, да бъдат принципни и съществени и да няма спекулации със страховете на хората", обясни вицепремиерът. „Това удължаване на периода за реформи е нормално. Избистрянето на концепцията е изключително важна преди да стартираш една реформа. Не мога да кажа, че към момента можем да говорим за забавени реформи, заради компромис", допълни та.

При разглеждането на реформите не става въпрос за разногласия, а за обсъждането им, смята тя. „Вижте какво стана с идеята за пенсионните фондове и за пенсионната реформа. Беше даден един срок от 3 месеца и в момента тя се обсъжда, като разчитаме до 1 месец да имаме общо становище", каза още тя. И посочи, че това е режим, в който не само коалицията съгласува реформите по между си, но и самата идея се уточнява и това не е свързано с политическите аргументи, а по-скоро с експертните мнения.

„Започнахме по нов начин българския политически живот и лично за мен е много важно тази коалиция да претърпи развитие в политическото си поведение, в политическите си виждания. В момента имаме една коалиция на съгласието", коментира вицепремиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай