Бъчварова недоволна от парите за МВР

Бъчварова недоволна от парите за МВР | StandartNews.com

Парите и за следващата година за МВР не са достатъчни, но ще се опитаме да се справим с тях. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова след заседанието на Министерски съвет, предаде БГНЕС.

По думите на Бъчварова в МВР били много дисциплинирани и нямали преразход, но имали големи и неочаквани разходите. Като пример за това тя посочи бежанската криза. „Наследихме един дълг от около 200 млн. лева от предишното правителство, при което без да има гарантирани финансови средства са увеличени заплатите на служителите. Това никога и никъде не се прави", заяви тя. Този дълг ни следва и сега се опитваме да го стопим и да се реорганизираме, за да можем да си вършим работата, посочи още тя.

Бъчварова отговори единствено на въпросите, касаещи парите за повереното й министерство. На нито един въпрос, свързан с Алексей Петров или друга тема от последните дни, тя не пожела да отговори.

Относно финансите за нейното министерство Бъчварова посочи, че и тези пари не са достатъчни, защото някои от задълженията се прехвърлят за следващата година. „Това е бюджетът. Толкова изкарваме от държавата, толкова ще можем да харчим и ще се опитаме да се справяме. Ние не печатаме пари, нито ги рисуваме", посочи тя. На въпрос дали някога министър на вътрешните работи ще каже, че парите са му достатъчни, Бъчварова заяви: „Надявам се следващата година да мога да го кажа".

Припомняме, че с проект за постановление, публикуван за обществено обсъждане, вчера стана ясно, че вицепремиерът иска за пореден път допълнително средства за увеличаване на бюджета на МВР. Средствата в размер на 1 005 762 лв. са "за възстановяване на митните сборове и ДДС за доставена техника, в изпълнение на Меморандума за разбирателство между Министерството на вътрешните работи на България и Департамента по енергетика на Съединените американски щати за сътрудничество в преодоляването на незаконния трафик на ядрени и други радиоактивни материали".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай